WordPress 4.5, dat “Coleman” is genoemd ter ere van jazz saxophonist Coleman Hawkins, is nu in je WordPress Dashboard beschikbaar om te downloaden. De nieuwe features in WordPress 4.5 helpen om je workflow gestroomlijnder te maken, zowel bij het schrijven van blogposts als bij het bouwen van websites.

Hieronder een aantal verbeteringen op een rijtje:

Inline linken
Dankzij een minder afleidende interface kun je moeiteloos gefocust blijven op het schrijven van je blogposts. Je blijft waar je bent en kunt makkelijker naar je content linken.

Wordpress 4.5 is uit! | Onzid webdesign

Opmaak snelkoppelingen

Maak je graag gebruik van opmaak snelkoppelingen voor bijvoorbeeld lijstjes en titels? Deze zijn nu nog nuttiger geworden met horizontale lijnen en .

Live responsive voorvertoningen

Het is nu nog makkelijker om ervoor te zorgen dat je website er op alle schermformaten goed uitziet. In de customizer kun je direct een preview bekijken van hoe je website eruit ziet op mobiele, tablet en desktop.

Aangepaste logo’s

Thema’s ondersteunen nu logo’s voor je bedrijf of merk. De thema’s Twenty Fifteen en Twenty Sixteen zijn bijgewerkt met ondersteuning voor aangepaste logo’s. Dit kan worden aangepast via de site-instellingen in de customizer.

Slim afbeeldingen schalen

Gegenereerde afbeeldingen laden nu tot wel 50% sneller, zonder merkbaar kwaliteitsverlies.

Selectief verversen

De customizer ondersteund nu een uitgebreid framework voor het genereren van voorvertoningen zonder dat de PHP-code in JavaScript moet worden herschreven.

Scriptloader verbeteringen

Betere ondersteuning is toegevoegd voor header/footer script-afhankelijkheden. Een nieuw wp_add_inline_script() activeert het toevoegen van extra code voor geregistreerde scriptjes.

Verbeterde templates voor insluiten

Templates voor insluiten zijn gesplitst en kunnen direct worden overschreven door thema’svia de template-hiërarchie.

Updates voor JavaScript-bibliotheken

jQuery 1.12.3, jQuery Migrate 1.4.0, Backbone 1.2.3, en Underscore 1.8.3 zijn gebundeld.