Je website is natuurlijk veel meer dan een digitaal visitekaartje. Bezoekers komen niet naar jouw website omdat ze weten wie je bent. Nee, de bezoekers van tegenwoordig zijn op zoek naar een oplossing voor een behoefte, en die verwachten ze op jouw site te vinden. Daarom is het belangrijk dat je het jouw bezoekers niet te lastig maakt. Internet is een snel medium en als een bezoeker niet snel de juiste informatie kan vinden op jouw website dan is de kans groot dat hij/zij weer snel afhaakt. Dit is te voorkomen door een paar eenvoudige aanpassingen…..

3 tips om meer uit je website te halen| Onzid webdesign

Conversies

Bezoekers van je website zitten niet te wachten op lange formulieren die veel tijd kosten om in te vullen (tenzij er een beloning tegenover staat).
Natuurlijk wil je graag zoveel mogelijk informatie over je bezoekers, maar gebruik daar niet het inschrijfformulier voor van je nieuwsbrief. Vraag alleen het broodnodige; naam en e-mailadres, dan is de drempel lager voor een bezoeker om in te schrijven en verhoog je de conversie.
TIP: Maak altijd duidelijk wat een bezoeker kan verwachten na inschrijven. Hoe vaak wordt er bijvoorbeeld een nieuwsbrief verstuurd, en zorg er uiteraard altijd voor dat uitschrijven heel eenvoudig is.

Blijf bij de kern

Vrijwel alle ondernemers hebben passie voor hun bedrijf. Dat zie je regelmatig terug op tekstpagina’s, lange rijen met tekst zonder relevante inhoud. Voor een gemiddelde bezoeker niet aantrekkelijk om te lezen, aan de andere kant dien je voor zoekmachine optimalisatie rekening te houden met de richtlijnen (300 woorden).
De oplossing; hou de kern ’to the point’ en leg de keuze voor meer informatie bij de bezoekers van je website. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van ’tabs’, of een volgende pagina met ‘meer weten over dit onderwerp’

Webdesign dat bij je past

Bespreek goed met je webdesigner of het bureau waar je mee samenwerkt wat de uitstraling van je website moet zijn. Bezoekers van een website hebben een bepaalde verwachting. Gaat jouw onderneming kwaliteit en luxe of ben je juist een prijsvechter en daarmee de goedkoopste van Nederland? Het design van je website moet aansluiten bij de verwachting van de bezoekers.