Iedereen weet het, maar toch steekt vrijwel iedereen zijn/haar kop in het zand. Want ontken het maar niet ook jij gebruikt wel eens onveilige wachtwoorden online. Voor je het weet is je website gehackt, staat je computer vol met virussen of wordt je bankrekening leeg gehaald.

Om het moment dat hacken ter sprake komt zijn de opmerkingen vaak hetzelfde: ik heb toch niets te verbergen? Als ze geld vinden op mijn bankrekening dan hoor ik het wel. Maar waarom zou je pas in actie komen op het moment dat je privé informatie wel op straat ligt, of wél je bankrekening is leeg gehaald…
Dus doe er iets aan, vandaag nog!

Online veiligheid | Onzid webdesign

Hackers zijn slim en met niets anders bezig

Er zijn nog steeds heel veel mensen die denken dat hackers ‘onschuldige’ studenten of nerds zijn die op hun zolderkamer voor de lol een computer van een groot bedrijf proberen te hacken. Vergeet het maar, succesvolle hackers zijn 100% criminelen die denken in programmeercode en miljoenen computers tegelijk aanvallen met de allernieuwste hacking software.

Hashcat is bijvoorbeeld zo’n hackingprogramma, deze software is inmiddels uitgegroeid tot ’s Wereld snelste programma om wachtwoorden te kraken. Het meest bijzondere is nog, werkelijk iedereen kan deze software gratis downloaden. En om je gelijk maar helemaal uit de droom te helpen dat je veilige wachtwoorden gebruikt. Hashcat kan 100.000.000.000 (100 miljard) pogingen per seconde uitvoeren om jouw wachtwoord te achterhalen. Je leest het goed; dat zijn dus 6 biljoen pogingen per minuut! Zijn jouw wachtwoorden nog steeds goed genoeg?

In ons volgende blog meer over wachtwoorden