Wat is mail-tester.com?

Op mail-tester.com kun je eenvoudig testen of je e-mail instelling correct is.
Gebruikt jouw website, e-mail en internetverbinding wel moderne, betrouwbare Internetstandaarden? En, als dat niet zo is, wat kun je daar aan doen?

Wat zijn Internetstandaarden?

Om wereldwijd gegevens tussen verschillende mail servers te kunnen uitwisselen, zijn internationale afspraken nodig over de manier waarop de mail servers met elkaar praten. Zeg maar de digitale “stekkers en stopcontacten” die alles met elkaar verbinden. Deze afspraken noemen we Internetstandaarden of -protocollen. Voorbeelden  zijn SPF en DKIM.
Dit zijn 2 effectieve manieren om je email te waarmerken tegen spoofing, phishing of identiteitsvervalsing. De spamfilters van de ontvanger controleren automatisch het afzenderdomein om te zien of de ondertekeningen niet nagemaakt zijn.


Doe zelf de test op mail-tester.com  – ben je niet blij met het resultaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Waarom is het belangrijk om up-to-date te zijn?

De oorspronkelijke internetstandaarden stammen uit de jaren ’70 en ’80, toen er nog maar weinig internetgebruikers waren. Inmiddels zijn er wereldwijd ruim drie miljard internetgebruikers! En deze mensen gebruiken het internet steeds meer voor privacygevoelige en kostbare transacties. De oude standaarden kunnen deze schaalvergroting niet aan en voldoen niet aan de huidige veiligheidseisen. Zo misbruiken criminelen de SMTP-standaard om het afzenderadres van een e-mail te vervalsen. We moeten dus nieuwe, slimmere standaarden gaan gebruiken die ervoor zorgen dat ons internet voldoende betrouwbaar blijft. Het goede nieuws is dat deze moderne Internetstandaarden beschikbaar zijn.

What is SPF ?

Het Sender Policy Framework is een methode waarmee ontvangers uw domeinregister kunnen controleren waar u uw host of uw verzendservice heeft geautoriseerd om namens u nieuwsbrieven te bezorgen.
Met andere woorden, het helpt uw ​​ontvangers te bepalen of een e-mail oplichting is of niet.

Waar maak ik deze instellingen?

Deze instellingen worden gemaakt in de DNS instellingen van uw domein.
Volg de aanwijzingen van uw Host om de DNS aan te passen.

Controleer je SPF- en DKIM-keys

Ook dit is mogelijk op de website van mail-tester.com
Wat is DKIM en SPF?
Dit zijn 2 effectieve manieren om je email te waarmerken tegen spoofing, phishing of identiteitsvervalsing.
De spamfilters van de ontvanger controleren automatisch het afzenderdomein om te zien of de ondertekeningen niet nagemaakt zijn.

Bron: mail-tester.com