Wanneer je grote bestanden wilt delen met anderen, dan is het wel zo prettig als dat veilig gebeurt. WeTransfer is een heel goede tool om eenvoudig en veilig grote bestanden met anderen te delen, zonder dat je mailbox daarna direct vol zit. Een belangrijk (veiligheid) voordeel van WeTransfer is dat bestanden niet langer dan 2 weken worden bewaard. Het dient dus echt alleen als middel om grote bestanden aan elkaar te verzenden. (Wanneer je een WeTransfer plus account aanmaakt is er wel de mogelijkheid om de bestanden langer te bewaren.)

Grote bestanden versturen met WeTransfer | Onzid webdesign

Ga naar de website van WeTransfer.
Klik op “+ Voeg bestanden toe”
Voeg de bestanden toe die je wilt delen. Let op, het totaal kan niet groter zijn dan 2GB.
Voer het e-mail adres in van de ontvanger.
En voer je eigen e-mail adres in.
Het is wel handig om een bericht toe te voegen, zodat de ontvanger ook weet waarom hij/zij het bericht ontvangt.
Tenslotte klik je op Transfer.
In plaats van een mail sturen kun je ook op de knop ‘delen’ klikken dan ontvang je een download link die je kunt delen met meerdere ontvangers.

Waarom zou je WeTransfer gebruiken?

Om te beginnen is het prettig dat WeTransfer heel eenvoudig werkt, alleen dat is al reden genoeg om het eens uit te proberen. Wat vooral handig is is dat je meerdere bestanden tegelijk naar meerdere ontvangers kunt versturen.
Natuurlijk dat kan ook met bijvoorbeeld Dropbox, maar hier heb je wel een account voor nodig, terwijl bij WeTranfer geen enkele registratie vereist is.

Zijn er addertjes onder het gras?

Het gebruik is gratis, dat betekent niet dat er geen geld wordt verdient met deze service. De makers verdienen geld met het aanbieden van gepersonaliseerde WeTransfer-kanalen aan bedrijven. Daarnaast worden er advertenties vermeld, wat wel leuk is om te vermelden dat de paginagrote advertenties vaak een lust voor het oog zijn.
Er zijn wel een aantal beperkingen aan het gebruik van WeTransfer:

  • Maximale bestandsgrootte is 2 GB
  • Maximaal aantal ontvangers is 20
  • Je bestand is 2 weken beschikbaar