Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is onlosmakelijk verbonden aan een goed functionerende website. Toch hebben de meeste webdesign bureaus niet zoveel met zoekmachine optimalisatie. De reden? Het is een continue proces en ontzettend veel werk om het goed te doen.

Om dat duidelijk te maken wat cijfers:
Dit meldt de Kamer van Koophandel over de stand van de inschrijvingen in het Handelsregister per 1 januari 2016. ‘Nooit eerder waren er zoveel bedrijven in Nederland. Het aantal komt eind 2015 uit op 1.777.183. Dat is 385.212 ondernemingen meer dan begin 2010 ingeschreven stonden in het Handelsregister.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) | Onzid Webdesign

In Nederland zijn ruim 2 miljoen websites geregistreerd (logisch met zoveel bedrijven) en 98% van alle internet gebruikers gebruikt Google om op zoek te gaan naar jouw website/onderneming. (waarvan 83% actief opzoek is naar product informatie).

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie heeft als doel om jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google terug te laten komen. Want van alle internetters vindt 81% dat zoekmachines de beste ondersteuning zijn bij het vinden van een website.

Één probleem, ook al jouw concurenten willen (net als jij) liefst bovenaan staan in de zoekresultaten en Google geeft maar 10 resultaten weer op de 1e pagina! Daar wil jij ook staan, want kijk maar naar je eigen gebruik op internet, hoe vaak blader jij meerdere pagina’s door in de zoekresultaten?

Zoekmachine optimalisatie is niet eenmalig

De grootste misvatting die men heeft over zoekmachine optimalisatie is dat het een eenmalige activiteit is. De manier waarop zoekmachines websites indexeren en het algoritme waarmee ze de hoogte in de zoekresultaten bepalen wijzigt continu. En ook je concurrentie zit natuurlijk niet stil, bij grote bedrijven zitten complete teams die niets anders doen dan SEO. Daarom is het belangrijk om te begrijpen dat de optimalisatie van jouw website een continue proces is. Bij IVDesign zien wij zoekmachine optimalisatie als belangrijk onderhoud, daarom bieden je een traject waarbij je per maand een vastgesteld bedrag betaald. Zo haal je met een kleine investering het optimale resultaat.